+380 (66) 000-84-30
+380 (97) 000-46-50
+380 (73) 000-96-80

DEAR REALITY ВІДТЕПЕР НАЛЕЖИТЬ SENNHEISER GROUP

Колись у 2016 році мені пощастило відвідати фабрику та офіс компанії Sennheiser у Ганновері. Чудова екскурсія заслуговує на окремий репортаж, але зараз я згадав дещо конкретне. Тоді нам було зроблено тренінг та різноманітні презентації по продукції Sennheiser, і перед однією з таких презентацій було сказано наступне:
Так, нові навушники, радіосистеми, цифрова ера бездротової передачі аудіо - це важливий напрямок розробок компанії Sennheiser, але є дещо таке, на чому ми зараз концентруємо свою увагу більше. Уявіть собі як ви повертаєтесь додому з роботи, вмикаєте відео панель, обираєте концерт виконавця, купуєте квиток на те місце, звідки побажаєте насолоджуватись шоу, одягаєте спеціальний шолом...І потрапляєте у віртуальну реальність, яка не відрізняється від реальної своїми враженнями.
В залежності від місця вказаного на квитку ви бачите картинку перед собою та відчуваєте звук. Якщо ви хочете драйву, ви відчуваєте тиск звуку від порталів та моніторної лінії, наче знаходитесь у фан-зоні під сценою. А можливо ви побажаєте насолодитись концертом з балкона, тоді вам у навушники подається звучання що змодельовано саме з цього місця, з відчутною реверберацією конкретного залу, з більшим ефектом простору. Все це - наше майбутнє, і компанія Sennheiser хоче бути піонерами цього напрямку - створення акустичних середовищ Virtual Reality.

75e4b81c075d1dd495574afc4790d064.jpg

Ще на початку 80х, коли було створено мікрофон Neumann KU100, який давав можливість записати звук у бінауральному форматі, людство відчуло присмак 3Д звуку. У 2015 було анонсовано випуск на ринок новий мікрофон AMBEO VR MIC , а тепер зроблено новий крок у цьому напрямку : Sennheiser Group завершила операцію з придбання контрольного пакету акцій Dear Reality GmbH.

Dear Reality - провідний розробник апаратних і програмних платформ для роботи з імерсивним звуком. Визнання компанії приніс dearVR PRO, універсальний і багатофункціональний плагін для обробки бінаурального й багатоканального аудіо, що вже не перший рік користується величезною популярністю у професійних звукорежисерів, саунд-інженерів, у фахівців бродкастингових компаній і музикантів. Одна з найновіших розробок компанії - це dearVR SPATIAL CONNECT, створений в рамках партнерської програми Sennheiser AMBEO, унікальний набір програмних інструментів для мікшування VR-аудіо у VR-середовищі, що оптимізований для застосування в тому числі й на цифрових робочих станціях Nuendo 10 DAW.

Ця новина дає нам розуміння, що прагнення Sennheiser створити дійсно віртуальне середовище, що буде наближено до реального, має перспективу та наше майбутнє.

( з цитатами сайту www.sennheiserstore.com.ua )